Τέχνη

Τέχνη είναι μία ιδιαίτερη και πολύμορφη διεργασία, μία στοχαστική κίνηση του ανθρώπινου νου, μέσω της οποίας, όντα και μορφές που βρίσκονται στη σφαίρα του άυλου και φανταστικού, αποκτούν υλική ύπαρξη και αισθητικά αντιληπτή υπόσταση.

Η Τέχνη, προϊόν της διάνοιας και του πολιτισμού του ανθρώπου, εξελίσσεται με αυτόν, προσαρμόζεται, μεταλλάσσεται, ποικίλει. Παρόλα αυτά, η αλλαγή που συνοδεύει την Τέχνη, χαρακτηρίζεται από μία αναλλοίωτη σταθερότητα όσον αφορά τον κεντρικό πυρήνα, στην ουσία της. Το γεγονός αυτό, επιτρέπει διαχρονικά να μπορούν να χαρακτηριστούν εξίσου έργα τέχνης διαφορετικά αντικείμενα που εντάσσονται σε εντελώς διαφορετικές καταβολές, κοινωνικές διακυμάνσεις ή πολιτιστικές επιρροές. Έτσι για παράδειγμα, Τέχνη είναι εξίσου οι προϊστορικές βραχογραφίες, οι πίνακες της Αναγέννησης, μία μουσική συμφωνία κτλ. κτλ.

Και όπως έλεγε ο Λέων Τολστόϊ : ‘’Η Τέχνη είναι μέσο επικοινωνίας των ανθρώπων, όπου ο δημιουργός εκφράζει ορισμένα συναισθήματα και ιδέες, επιζητώντας να κάνει κοινωνούς και τους άλλους ανθρώπους και να ασκήσει επάνω τους κάποια ψυχική επιρροή’’

Στο ‘’Χρονογράφημα’’, λοιπόν, θα γνωρίσουμε και θα τιμήσουμε όλα τα είδη της Τέχνης, πρώτα με μία γενική εικόνα και κατόπιν αναλυτικά ανά εποχή, ρεύματα και εκπροσώπους.

Προσκαλώ με περισσή χαρά όμως και όποιον Καλλιτέχνη επιθυμεί να παρουσιάσει το έργο του μέσω της σελίδας αυτής.

Είστε Ευπρόσδεκτοι..!!

Αναστασία Τσομπανοπούλου

Advertisements